Страшніше за ембарго: експерт сказав, що зупинить Путіна

Страшніше за ембарго: експерт сказав, що зупинить Путіна

Припинення постачання запчастин та комплектуючих західного виробництва до Росії через введені санкції призведе до транспортного колапсу країни-агресора в перспективі найближчих місяців. Нафтове та газове ембарго може ще більше прискорити розв’язку війни РФ проти України.

Про це в ексклюзивному коментарі  розповів військовий експерт Юрій Федоров. У короткостроковій перспективі зупинка промисловості набагато болючіша для країни-агресора, ніж ембарго, додав він.

Як зауважив експерт, вуглеводневе ембарго справді може стати серйозним стримуючим фактором для Росії, але розраховувати на те, що РФ буде повністю позбавлена можливості продавати нафту та газ за кордон, не слід.

“Європейські країни можуть запровадити нафтове ембарго, але залишається схід. Якусь нафту Росія все одно постачатиме. Що стосується газового ембарго, то я не впевнений, що Європа введе повне ембарго на постачання російського газу. На європейському ринку діють дуже складні обставини”, – сказав Федоров.

Водночас він наголосив, що у короткостроковій перспективі набагато важливіше, що промисловість країни-агресора залишиться без комплектуючих та запчастин, а отже, транспортний колапс неминучий.

“Від цього стане промисловість, транспорт. Зупинка цих галузей набагато болючіша в короткостроковому плані, ніж ембарго”, – наголосив експерт.

За його оцінками, транспортний колапс у Росії може настати вже влітку. “До літа очікується зупинка цілої низки виробництв. Просто через те, що немає імпортних комплектуючих та імпортних запчастин. Це теж фактор, який перешкоджає Путіну вести тривалу війну”, – підсумував він.

Читайте також  Світ здригнеться від великої біди: тарологиня сказала, коли закінчиться війна та хто не доживе до кінця року

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело