Україна ввела санкції проти Медведчука і його дружини

Україна ввела санкції проти народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Причиною санкцій є фінансування тероризму.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу.

“Те, що стосується громадян, щодо яких застосовані санкції… це пані Марченко, громадянка України, це пан Медведчук, громадянин України”, – заявив він.

Він зазначив, що санкції вводяться на все майно, яке належить Медведчуку.

“СБУ веде сьогодні кримінальне провадження за статтею фінансування тероризму. Відповідно до цієї статті до пані Марченко і пана Медведчука застосовані санкції”, – зазначив Данилов.

Санкції вводяться на три роки.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким наклав санкцій на телеканали 112, ZIK і NewsOne і їх власника Козака. Глава держави підкреслив, що для введення санкцій були “залізобетонні аргументи”.

Раніше Данилов заявляв про неможливість скасування санкцій проти каналів 112, ZIK і NewsOne. Він зазначив, що рішення РНБО готувався тривалий час.

Секретар РНБО також розповідав, що соратник народного депутата Віктора Медведчука Тарас Козак володіє не тільки каналами 112, ZIK і NewsOne, на які наклали санкції. Рада нацбезпеки і оборони володіє інформацією про всіх каналах.

Читайте також  Особливий режим роботи: Зеленський прийняв важливе рішення через хворобу дружини

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело