“Можна про нього забути”: експерт попередив, що на АЗС зникне газ. Його не буде взагалі

“Можна про нього забути”: експерт попередив, що на АЗС зникне газ. Його не буде взагалі

Не пощастило власникам машин, які працюють на газі. Незабаром цей вид палива повністю зникне з заправок.

Найближчим часом на АЗС може зникнути газ, яким багато автомобіліст звикли заправляти свої машини.

З таким попередженням, як повідомляє УНІАН, виступив директор ТОВ “Консалтингова група А-95” Сергій Куюн в інтерв’ю ВВС.

“Його споживання (газу-Ред.) було аргументовано нижчою вартістю, а дешевим він був внаслідок великої різниці в податках. Коли ці податки зрівняли, газ став дорожчим. Зараз він коштуватиме 75% від ціни бензину… Ця історія вже закінчилася, попит на газ буде тільки в тих регіонах, де не буде бензину, але там, де він потрібен для побутових споживачів, які використовують для своїх потреб газ в балонах, для них ці обсяги будуть підтягуватися, але масово скраплений газ поки зникне”, – вважає Куюн.

На думку експерта, ринок палива в Україні навряд чи повернеться до часів, коли буде великий вибір марок бензинів і дизеля.

“Я не думаю, що ми повернемося до часів, коли у нас буде повна “стела” з декількох марок бензинів або дизпалива. Що стосується 92-го бензину, то його взагалі більше не буде у нас. Його не виробляють в Європі. По газу ситуація складна. Його залишки теж невеликі були, ми, скажімо так, їх вже доїдаємо”, – зазначив Куюн.

Він також зазначив, що з дизельним паливом проблем не намічається – власникам дизельних автомобілів пощастило.

“За моїми оцінками, залишилося менше половини АЗС, які працювали до війни. Я бачу, що зберігається режим обмежень і потрібно розуміти, що краще нехай буде такий режим, ніж не буде пального. По дизпаливу взагалі не бачу, щоб були якісь обмеження. Тому ситуація нормалізувалася”, – сказав експерт.

Читайте також  На Прикарпатті 6 священників захворіли на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело