У мережі стали вірусними відео зі “163-річним монахом”, який самомуміфікується

У мережі стали вірусними відео з літнім чоловіком із Таїланду, який практикує техніку самомуміфікації, популярну серед буддійських ченців. За чутками, йому нібито 163 роки, однак у мережі заявляють, що тайцю на ім’я Луанг Пхо Яй 109 років.

163-річний монах став зіркою сітки

Ролики з’явилися в TikTok-акаунті @auyary13. Деякі з них зібрали десятки мільйонів переглядів (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Як передає Daily Star, нещодавно житель Таїланду, якого вважають ченцем, потрапив до лікарні Дан Кхун Тот через перелом стегнової кістки, проте вже одужує. Незважаючи на хворобливий зовнішній вигляд і надзвичайну худорлявість, чоловік може сидіти на ліжку й харчуватися самостійно.

Чоловік-"мумія"

Авторка відео з літнім дідусем

Відео з дідусем записує його онука, повідомляючи користувачів мережі про здоров’я старого. Сторінка дівчини у TikTok уже набрала понад 530 тис. фоловерів.

Луанг Пхо Яй

Житель Таїланду змусив користувачів мережі сперечатися про його справжній вік

Попередньо, чоловікові більше ніж 100 років

За словами фактчекера з порталу Snopes, літньому чоловікові не може бути 163 роки, а тільки 109. Попередньо, він займається технікою самомуміфікації, відомою як Сокушинбуцу. Вона передбачає виснажливий режим самодисципліни та особливе харчування.

Монахи Сокушинбуцу зневоднюють своє тіло зсередини, позбавляються жиру і навіть м’язів, а останні дні на Землі – медитують. Вважається, що так вони можуть перетворитися на мумію.

Дідуся називають ченцем

Нагадаємо, що офіційно найстарішою людиною у світі є мешканка Японії Кане Танака, яка народилася 2 січня 1903 року. Минулого місяця вона відсвяткувала своє 119-річчя.

Наразі Кане проживає в будинку для осіб похилого віку у Фукуоці. Довгожителька вже не може говорити, але спілкується із персоналом за допомогою жестів.

Кані Танака, визнана Книгою рекордів Гіннеса найстарішою людиною у світі. Січень 2020 року.

 

Читайте також  Відео дня: Путін в образі клоуна-гея

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело