Kalush Orchestra запропонували представити Україну на Євробаченні

Суспільне звернеться до Kalush Orchestra щодо представлення України на Євробаченні.

Рішення ухвалили у четвер на позачерговому засіданні Організаційного комітету Національного відбору на участь пісенному конкурсі.

“Було ухвалено рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 у Турині”, – сказано в повідомленні.

Гурт посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, з них максимальні 8 – від глядачів і 6 – від суддів.

Згідно з правилами, у разі припинення  участі у відборі учасника, який визначений переможцем, Суспільне має право прийняти рішення про визначення представника від України на конкурсі з числа інших фіналістів, пояснили.

“Для мовника важливо зберегти довіру глядачів до пісенного конкурсу, тому Суспільне пропонує гурту, який посів друге місце у фіналі та отримав найбільшу підтримку глядачів, представити Україну на Євробаченні-2022, керуючись принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного відбору”, – заявили.

Вчора співачка Аліна Паш зняла свою кандидатуру як представниці України в конкурсі Євробачення.

Цьому передував скандал із підробленою довідкою про перетин кордону в окупований Крим. Оргкомітет вирішив припинити участь артистки у відборі.

Аліна Паш співпрацювала з господарюючими суб’єктами країни-агресора Російської Федерації, що також є підставою для її неучасті в Євробаченні, розповіла блогерка Тетяна Микитенко.

Аліну Паш оголосили переможицею нацвідбору на Євробачення 12 лютого.

Kalush Orchestra натякнули на підтасування голосів з боку організаторів.

За словами учасників гурту, після оголошення результатів вони хотіли подивитись офіційний документ з кількістю балів, які виконавцям поставили глядачі, проте їм не показали протокол.

Читайте також  Аніта Луценко та Леся Нікітюк ледь не почубилися через букет(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело