ЗМІ повідомили, що українська розвідка вивезла секретні документи з Києва на Захід країни. Там вони перебуватимуть у “безпечних місцях”.

В американських ЗМІ почала з’являтися інформація про те, що між США та Україною існує напруженість. В Україні вшановують пам’ять Героїв Крут. Прощання із загиблими у трагедії в Дніпрі. Монастирський навідався до потерпілих унаслідок стрілянини на “Південмаші”. Такими були головні новини 29 січня.

Джерело: 24 канал
Найважливіші новини України та світу за суботу, 29 січня:

Напруга між США та Україною
Джерело: CNN

Американський телеканал CNN із посиланням на джерела в Сполучених Штатах та Україні повідомляє, що між адміністрацією Джо Байдена та українською владою існує напруженість.

Все нібито через розбіжності щодо ймовірності нового вторгнення Росії на територію нашої держави.

Між Зеленським і офіційними особами адміністрації Байдена наростає напруженість на тлі розбіжностей з приводу того, як інтерпретувати та публічно висвітлювати оцінки американської розвідки, в яких мовиться, що Росія може готувати великомасштабний напад,
– зазначають журналісти.

США роздратовані применшенням загрози
Джо Байден і його радники були роздратовані публічним применшенням Володимиром Зеленським загрози та погано завуальованими випадами на адресу президента США. Вони вважають, що публічні попередження на адресу Росії про серйозні наслідки є ключем до стримування.

Вшанування пам’яті Героїв Крут

“У нас є питання: чому ви починаєте сварку зі США? Чому ви зливаєте та спотворюєте інформацію, коли США – один із ваших єдиних справжніх друзів? І навіщо просити більше зброї, якщо кажете, що загроза не змінилася?” – зауважив чиновник США, звертаючись до української сторони.

Важливо! ЗСУ готові протистояти агресії Кремля та захищати нашу землю. До того ж міжнародні партнери підтримують суверенітет, територіальну цілісність України та готові вводити проти Росії нові посилені санкції.
Вшанування пам’яті Героїв Крут
Джерело: 24 канал

Читайте також  До України прибула третя партія американської зброї

В Україні вшанували 104 річницю подвигу Героїв Крут. Мовиться про бій на залізничній станції Крути, що на Чернігівщині, між чисельним радянським військом і окремими підрозділами армії УНР. Українським добровольцям вдалось виконати бойове завдання та стримати наступ більшовиків на Київ.

Представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко повідомив, що на місці легендарного протистояння у Чернігівській області вшанували полеглих. Водночас говорили про необхідність консолідації задля опору зовнішньому ворогу, як і понад 100 років тому.

З його слів, промовці також згадували не менш підступних внутрішніх ворогів, як то корупція, байдужість людей, які вважають, що захист України – це не їхня війна і її можна десь пересидіти.

Сценарій заходу включав:

мистецьку патріотичну композицію,
покладання квітів до пам’ятника,
заупокійну літію,
хвилину мовчання,
військовий салют
урочистий марш службовців і курсантів військових навчальних закладів.
На мою особисту думку, в цьому році вшанування пам’яті Героїв Крут пройшло якось організованіше, люди були більш зібрані і якихось політичних спектаклів не було,
– наголосив Сергій Бутко.

Насамкінець він додав, що пам’ять Героїв Крут на місці бою вшанувала понад тисяча людей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело