Українці зможуть купити ліки за “ковідну тисячу” з 24 січня: головні правила

Українці зможуть купити ліки за “ковідну тисячу” з 24 січня: головні правила

З понеділка, 24 січня, українські громадяни віком від 60 років, які отримали обидві дози щеплення від коронавірусу, зможуть скористатися програмою єПідтримка для придбання лікарських препаратів. Тисячу гривень, які надійдуть на спеціальну банківську картку, можна буде витратити як у звичайних аптеках, так і через інтернет-сайти.

Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль у себе у Facebook. Він додав, що до категорії ліків, передбачених для оплати “ковідною тисячею”, належать і ті, що вимагають рецепту від лікаря, і без нього.

Раніше у Мінцифри роз’яснювали, як саме можна розпорядитися виплатою від держави за пройдену вакцинацію проти COVID-19 українцям похилого віку. Ця категорія населення переважно негативно відреагувала на можливість витрачати кошти виключно на дозвілля, як спочатку анонсовано президентом Володимиром Зеленським.

“Банки перевірятимуть вік людини в момент проведення платежу. Коли саме ви оформили картку – не важливо, головне, щоб на момент покупки ліків вам вже виповнилося 60 років, а також щоб ви мали повний курс вакцинації та “зелений” COVID-сертифікат у Дії”, – наголосив голова відомства Михайло Федоров.

Читайте також  Дочекалися! Тіна Кароль розповіла про власний Всеукраїнський тур…

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело