Підвищення зарплати медикам: хто отримуватиме 20 тисяч, а хто – 13 500

Підвищення зарплати медикам: хто отримуватиме 20 тисяч, а хто – 13 500

Кабмін встановив базовий рівень заробітної плати для лікарів і медичних сестер.

Минулого тижня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає підвищення заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності.

У МОЗ вирішили відповісти на найпопулярніші питання, які цікавлять медиків стосовно майбутнього підвищення платні.

Яку освіту повинні мати медики, аби отримувати базову заробітну плату?

Так, зарплату не менше ніж 20 000 гривень встановлено для лікарів професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я.

До того ж заробітна плата не менше ніж 13 500 гривень виплачуватиметься медичним сестрам, які здобули таку медичну освіту, як фаховий молодший бакалавр, фахівець з початковим рівнем вищої медичної освіти, перший (бакалаврський) рівень вищої медичної освіти; магістр з медсестринства.

Чи стосуватиметься дане підвищення зарплати медиків відомчих закладів охорони здоров’я?

Дана постанова поширюється абсолютно на всіх працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Медичні заклади, що фінансуються за єдиною тарифною сіткою, зобов’язані дотримуватись даної постанови.

Варто нагадати, що Кабмін установив лише базовий рівень заробітної плати для лікарів та медичних сестер. Це означає, що медики, які працюють на повну ставку, не можуть отримувати заробітну плату меншу, ніж зазначено в постанові. Однак, він не є фіксованим і може бути збільшений керівником медзакладу.

Завдяки цим змінам, лікарні отримали право розпоряджатися коштами на власний розсуд. Тому достойне фінансове забезпечення медичного персоналу залежить від керівника закладу, який вирішує куди і як витрачаються гроші лікарні.

Читайте також  1,44 гривні замість 1,68: українцям з осені перерахують тариф на світло, кому обійдеться дешевше

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело