«Кіборги» показали всім нам, що боротися за свою землю потрібно до кінця – Зеленський

Захисники Донецького аеропорту безстрашністю та незламністю показали всім, що боротися за свою землю потрібно до кінця.
Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський написав у Телеграмі.

“День пам’яті захисників Донецького аеропорту. День “кіборгів”, які вистояли, незважаючи ні на що. День людей, чий дух міцніший, ніж перекриття терміналів ДАПу. Своєю безстрашністю та незламністю вони показали всім нам, що боротися за свою землю потрібно до кінця”, – зазначив Зеленський.

Глава держави закликав співвітчизників пам’ятати своїх героїв.

Своєю чергою голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також закликав вшанувати пам’ять загиблих захисників Донецького аеропорту.

Звернення спікера з нагоди Дня пам’яті захисників ДАП опубліковано на каналі ВР у Телеграмі.

“Сьогодні ми згадуємо подвиг українських захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту 242 дні. Ці герої вразили весь світ. За безстрашність та незламність духу їх назвали «кіборгами». Не витримував бетон, плавився метал, але наші українські воїни вистояли… Пам’ятайте героїв, згадайте їх у молитві та запаліть свічку пам’яті. Шануйте живих. Слава Героям у віках!” – зазначив Стефанчук.

Також пам’ять захисників ДАПу вшанували у МЗС.

Про це йдеться на сторінці Міністерства закордонних справ у Фейсбуці.

“Сьогодні в Україні вшановують пам’ять захисників Донецького аеропорту та всіх загиблих воїнів.Ми дякуємо всім українським військовослужбовцям, добровольцям, медикам та волонтерам за їх стійкість, мужність та відвагу під час оборони аеропорту.Вони стали символом незламності українського духу.

Кіборги витримали – не витримав бетон”, – написали в МЗС.

Захисники Донецького аеропорту стали символом честі та незламності українського духу, українського прагнення волі та незалежності. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у Телеграмі.

“Складно уявити, але після цих боїв пройшло вже сім років. “Кіборги” – захисники Донецького аеропорту імені Прокоф’єва – стали символом честі та незламності українського духу, українського прагнення волі та незалежності”, – зазначив Ткаченко.

Читайте також  “Дати Свинарчуку Героя України”: за скандального Гладковського заступився ексміністр Рева

Він нагадав про те, що нашим захисникам довелося пережити 242 дні майже безперервних спроб штурму з боку бойовиків та російських окупантів. “242 дні під кулями, мінами та снарядами. 242 дні стійкості, мужності, відваги українських воїнів, медиків, волонтерів”, – додав урядовець..

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело