Лікарні можуть залишитися без тепла та світла: ексглава МОЗ попередив про катастрофу

Лікарні можуть залишитися без тепла та світла: ексглава МОЗ попередив про катастрофу

Колишній міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що українські лікарні можуть залишитися без електрики та тепла, що може призвести до дуже поганих наслідків на тлі пандемії коронавірусної інфекції.

Про це Степанов розповів в етері телеканалу “Україна 24”.

За його словами, у цьому винна енергетична криза.

“Не хочу нікого лякати, але я вважаю, що ми дійсно стоїмо на порозі катастрофи. Залежить від дій влади – перейдемо ми в цю катастрофу чи не перейдемо. Шановні українці просто повинні розуміти, що таке відключення світла, опалення. Коли його немає, може відключитися все місто. А я хочу нагадати, що ми знаходимося в COVID-19, і в нас не за горами нова хвиля коронавірусу”, – зазначив колишній голова МОЗ.

Як він додав, це означає, що якщо у лікарнях відключать світло, тоді люди з тяжкою формою коронавірусу, які дихають через концентратори, вони можуть померти. І генератори не врятують.

“Дизель-генератори, які є, розраховані тільки на реанімаційне відділення і на операційні. Вони не розраховані на решту”, – вважає Степанов.

Читайте також  “Батьківська хата заповнилась невимовним горем”: Сотні людей прийшли попрощатися з бортпровідницею Катериною Статнік

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело