ФОПи з нового року повинні мати касові апарати, а Rozetka планує взяти 10% роздрібного товарообігу в Україні

17 грудня Верховна Рада провалила перенесення введення касових апаратів для ФОП на один рік. Отже, з 1 січня 2022 року всі ФОПи, зайняті в ритейлі, які є платниками єдиного податку 2−4 груп, зобов’язані використовувати РРО.

Можете не сумніватися, що витрати на це ФОПи будуть закладати у кінцеву ціну продукту, який вони продають. Отже, за касові апарати заплатять споживачі.

Тим часом великий український онлайн маркетплейс Rozetka готуються зайняти 10% роздрібного товарообігу в Україні, що зараз становить близько $6−8 млрд. Його власники вважають проведення первинного публічного розміщення (IPO) одним з можливих варіантів розвитку, і готуються до нього.

До речі Rozetka відзначає зростання обсягу продажу товарів для творчості та фітнесу за час карантину.

До речі, за 2020 рік фізособи-підприємці сплатили 52 млрд гривень податків, з них 37 млрд — платники єдиного податку.

Як відомо, 17 грудня в Києві під будівлею Верховної Ради зібрався мітинг ФОПів. Учасники акції вимагали від народних депутатів прийняти законопроєкт № 6376 про відстрочку застосування касових апаратів. В урядовому кварталі біля Верховної Ради відбулися сутички між мітингувальниками та поліцією.

Протестувальники вийшли на вулицю Грушевського та перекрили рух автотранспорту. Правоохоронці їх заблокували, щоб ті не блокували підходи до Ради.

 

Читайте також  Пенсіонери у травні тричі отримають надбавки до пенсії: названо суми

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело