“Якщо у Вас є такі розлади – то прогноз плачевний”: лікарі пояснили, які хворі найчастіше помирають від ковіду

“Якщо у Вас є такі розлади – то прогноз плачевний”: лікарі пояснили, які хворі найчастіше помирають від ковіду

Психічні розлади, як виявилося, неабияк виснажують організм. Статистичні дані свідчать, що саме такі хворі найчастіше помирають від ковіду, інформує ТСН.

Вчені Манчестерського університету у Великій Британії з’ясували, що люди з психічними розладами, наприклад, із шизофренією вп’ятеро частіше вмирають від коронавірусу і втричі частіше потрапляють до лікарні через COVID-19.

Дослідники проаналізували дані 1925 осіб, які страждають на шизофренію або інші психотичні розлади, 1483 пацієнти з біполярним розладом і 41 448 осіб з депресивним розладом.

Під час дослідження 16 282 особи отримали позитивний результат тестів на COVID-19, 2885 були госпіталізовані та 1081 померли.

З’ясувалося, що для людей із психотичними розладами небезпека померти від COVID-19 була в 4,84 раза вищою, ніж для людей без тяжких психічних захворювань.

Ризик смерті від COVID-19 був на 3,76 вище у людей з біполярним розладом та на 1,99 вище у людей з депресивним розладом. Серед людей з COVID-19 та з психотичними чи біполярними розладами частка госпіталізацій склала 35,8 та 37,3% відповідно порівняно з 16,6% серед людей без тяжких психічних захворювань.

Серед пацієнтів із COVID-19, які були госпіталізовані, більше половини людей із психотичними розладами – 52,6% – померли порівняно з 37,5% серед тих, у кого не було серйозних психічних захворювань.

Читайте також  У МОЗ описали три етапи коронавірусної хвороби

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело