Науковці навчили роботів переслідувати людей: чим нова розробка може допомогти – відео

Науковці навчили роботів переслідувати людей: чим нова розробка може допомогти 


Науковці з Університету Монаша та Університету Британської Колумбії навчили роботів переслідувати людей. Також ця нова розробка може спілкуватися та виконувати декілька команд.

Винахід призначений для надання допомоги тим, хто перебуває в будинку для людей похилого віку, а також для медичних установ. Про це повідомили на сайті Inceptive Mind.

Робот виник завдяки тому, що в ньому є технологія розпізнавання облич та технологія анонімного відстежування. Усе це допомагає слідкувати за конкретною людиною, навіть якщо в приміщенні їх є декілька.
Наш алгоритм може впоратися з різноманітними візуальними проблемами. Такими як: погане або змінне освітлення, тимчасова втрата цілі. В реальних ситуаціях такі моменти бувають і представляють великі проблеми для роботів,
– пояснили розробники.
Задля експерименту робот мав ідентифікувати й слідкувати за людьми в 5 різних сценаріях. Перші тести показали дуже перспективні результати. Причому нова техніка перевершила теперішні засоби розпізнавання облич та відстеження користувачів.
В майбутньому розробка слідкуватиме за людьми похилого віку та допоможе медичним працівникам.

Читайте також  Коронавірус лютував ще в давнину: науковці сказали, скільки часу пішло на перемогу над хворобою

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело