В Австрії людям заборонили виходити з домівок. Люди вийшли на масовий протест проти карантину. ВІДЕО

Від понеділка 22 листопада Австрія на 2-3 тижні закривається від туристів. Закривають більшість магазинів. Людей примушують весь цей час сидіти по домівках. У суботу австрійці вийшли на акції протесту.

В Австрії сьогодні, 20 листопада, проходять акції протесту проти запирання країни на карантин. Загальнонаціональна «ізоляція» має початися з понеділка. Закриваються більшість магазинів, заклади культури, скасовуються всі культурні заходи. Люди зможуть виходити з дому тільки за продуктами, або до лікаря. Локдаун вводиться на 10 днів з можливістю продовжити до 20 днів, після чого може бути ухвалене нове рішення про новий нокдаун.

Канцлер Австрії Александер Шелленберг у п’ятницю ввечері вибачився перед усіма вакцинованими, сказавши, що несправедливо, що їм доведеться терпіти нові обмеження, в той час, як вони «зробили все, щоб допомогти стримати вірус».

Це просто якийсь театр абсурду!

За офіційними даними з 8,9 мільйона мешканців Австрії вакциновано трохи менше ніж 66%. Це один з найнижчих показників у Західній Європі.

А з 1 лютого вакцинація в Австрії буде обов’язковою. Хоча неясно, для чого. Якщо в країнах Західної Європи рівень вакцинації складає 70-90% (в Ірландії 92%, в Гібралтарі 100%) – а зараз по всіх цих країнах йде зростання рівня захворювання на коронавірус, то чи не значить це, що така вакцинація не діє?

Загалом було подано заявки на проведення принаймні 10 акцій протесту проти ковідних обмежень в різних містах Австрії. Ось пряма трансляція мітингу у Відні.

Як бачимо, в Австрії акція проходить мирно. А от у Роттердамі (Голландія) акція протесту у п’ятницю вийшла з-під контролю. Поліція стріляла по демонстрантах. Семеро поранених. Кілька спалених поліційних машин.

Читайте також  Вчені розкрили незвичайну особливість коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело