Путін заявив, що хоче домовитися з Україною, згадавши “дипломатичний трек”

Така заява прозвучала на зустрічі Путіна і генсеком ООН в ході переговорів

Поки російське Міноборони загрожує цілеспрямовано вдарити по центру Києва, російський президент заявляє про те, що він розраховує домовитися з Україною на якомусь “дипломатичному треку”.

Як повідомляє Українська правда, про це Путін сказав генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу за столом переговорів.

“Росія розраховує, що вдасться досягти домовленостей з Україною на дипломатичному треку”, – сказав Путін.

Зазначається, що Гутерреш у вівторок 26 квітня приїхав до Москви для переговорів з російським президентом Путіним з приводу припинення війни в Україні, а потім у четвер 28 квітня хоче зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Раніше він проводив зустрічі з британським прем’єр-міністром Борисом Джонсоном, обговорюючи ситуацію в Маріуполі і Херсоні.

Тим часом, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що війна в Україні закінчиться підписанням договору, але все залежатиме від ходу бойових дій.

“Як у будь-якій ситуації, коли застосовуються збройні сили, звичайно ж, все закінчиться договором, але параметри цього договору будуть визначатися тією стадією військових дій, на якій цей договір стане реальністю”, – заявив Лавров і зазначив, що Україна відходить від домовленостей, які були обговорені в Стамбулі 29 березня.

Читайте також  У Харкові чоловік зaгинyв мoтoрoшнoю cмeртю

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело