Утримували в нелюдських умовах: роми на вокзалі в Одесі захоплювали людей в рабство

У Білгород-Дністровському районі Одещини виявили організацію, яка брала людей в рабство. Потерпілим обіцяли гідну зарплатню та безкоштовне проживання. Однак вони отримували тільки нелюдські умови.

Поневоленням займалася група ромів. Жертв вони знаходили на залізничному вокзалі Одеси. Коли до них навідалися правоохоронці, поневолених було 12.

Вивозили в селище на Одещині
Переважно потерпілими ставали люди, які були бездомними. Їм пропонували роботу із зарплатнею від 7 до 12 тисяч гривень на місяць. Також зловмисники обіцяли надати безкоштовне житло та харчування.

Завербованих бездомних доставляли на територію фермерського господарства в селищі Сарокозаче. Там їх заселяли в будинки, які були взагалі непридатні для проживання.

Платили їжею та алкоголем
Щодня цих людей змушували тяжко працювати на польових роботах по 16 годин на добу. У цей час вони проживали в бараках.

Весь “заробіток” на підприємстві обмежувався харчуванням сумнівної якості 2-3 рази на добу. Також їм давали дешевий алкоголь.

Наглядачі били за непокору
На території споруд, де проживали потерпілі, постійно були наглядачі, яких називали “бригадири”. Ці люди контролювали дотримання встановлених правил.

А саме вони слідували з вчасним підйомом та відправленням на роботу. Також так звані “бригадири” обмежували поневолених у пересуванні після повернення з робіт.

Самостійно залишити територію господарства потерпілі не могли. Якщо вони висловлювали непокору, то потерпали не лише від психологічного, а й фізичного насильства.

На території ховався злочинець
Правоохоронці провели 8 обшуків: у помешканнях фігурантів та в будинках, де незаконно утримували громадян. Там знайшли та вилучили речові докази, які підтверджують протиправну діяльність.

Окрім цього, на території переховувався мешканець Закарпаття, якого розшукували за крадіжку. Наразі вже 5 із 12 поневолених звернулися до правоохоронних органів зі заявами про вчинення відносно них злочину.

Читайте також  Труп жінки знайшли в басейні готелю: чоловік жорстоко розправився з дружиною, котра набридла

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело