Переведення учнів 1-4 класів на дистанційне навчання суперечить постанові Кабміну

Учні 1-4 класів повинні продовжити навчання в школах, а не дистанційно, навіть у “червоній зоні”. Так само як це дозволено садочкам за умови 100% вакцинації працівників.

Переведення учнів 1-4 класів на дистанційне навчання суперечить постанові Кабміну, – Григорій Маленко

Про це заявив депутат Київської міської ради Григорій Маленко на своїй сторінці у Facebook. Він наголосив, що переведення учнів початкових класів на онлайн-навчання суперечить постанові Кабміну.

“Відсьогодні Київ перебуває у “червоній зоні”. Столичні школи переходять на дистанційний режим. Працюватимуть лише садочки та університети, де всі працівники мають документ про отримання повного курсу вакцинації. Але є одне “але”. Такий протиепідеміологічний захід суперечить відповідній Постанові Кабміну, яка дозволяє учням 1-4 класів навчатися у звичайному режимі, за умови проходження 100% вакцинації працівників шкіл”, – зазначив Маленко.

Депутата Київради зазначив, що у багатьох батьків, особливо тих, хто має повний курс щеплень — і буде ходити на роботу у звичному режимі, виникло питання: як поєднувати це із дистанційним режимом навчання дитини? Адже оплачувану відпуску отримати не вийде, а залишити дитину 6-10 років більшість немає на кого.

Тому кияни ініціювали петицію №10781, яка вже набрала 8000 підписів. Батьки просять дозволити навчання учнів 1-4 класів під час оголошення червоної зони за 100% вакцинації працівників школи.

“На жаль процедура розгляду петицій досить тривала, тому вирішив включитись особисто, аби максимально пришвидшити вирішення цього питання.

Тільки що підписав і направив звернення до КМДА щодо приведення обмежень “червоної зони” для початкової школи у відповідність до Постанови Кабміну.

Також прошу вчителів вакцинуватися і дати можливість учням 1-4 класів спокійно відвідувати школи й здобувати освіту наживо”, – зазначив Григорій Маленко.

Читайте також  В Україні адаптивний карантин діятиме по-новому: Кабмін опублікував зміни

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело