МОЗ затвердило перелік протипоказань для вакцинації від Covid, але краще зробити прививку

МОЗ затвердило перелік протипоказань для вакцинації від Covid, але краще зробити прививку

У Міністерстві охорони здоров’я затвердили перелік медичних протипоказань для вакцинації від COVID-19. Українцям повідомили, хто може не вакцинуватися.

Як повідомив голова профільного комітету Ради Михайло Радуцький, у переліку медичних протипоказань для вакцинації від COVID-19 є 16 пунктів. Відповідна публікація з’явилася на його Facebook-сторінці.

Відповідно, у перелічених випадках українці зможуть отримати від лікаря офіційну довідку, що їм протипоказане щеплення вакциною від коронавірусу. Михайло Радуцький зауважив, що за оцінками МОЗ, реальні протипоказання до вакцинації від коронавірусу має не більше ніж 1% населення.

“Звертаю увагу: у кожному конкретному випадку відповідність діагнозу протипоказанням, що вказані у переліку МОЗ, встановлює винятково лікар! Будь ласка, не намагайтесь самостійно вирішувати, чи є ваш діагноз або симптоми достатнім приводом для відмови від вакцинації!  Довідки про протипоказання для щеплення почнуть видавати на початку листопада.”, – повідомив він.

Зокрема, протипоказаннями для щеплення проти коронавірусу є:

  • діагноз тромбоз з тромбоцитопенією означає у певних випадках абсолютні постійні протипоказання до вакцин на векторній основі (АstraZeneca та деякі інші);
  • наслідком міокардиту та/або перикардиту є абсолютні протипоказання для мРНК вакцин (Pfizer/Moderna);
  • для осіб з імунодефіцитом рекомендована вакцинація з пересторогою.

Читайте також  Фахівці ВООЗ пояснили, хто найбільше страждає від «дельта»-штаму

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело