Зиму ніхто не скасовував: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні

Майбутня зима в Україні буде досить морозною і сніжною. А ось на відлигу цього сезону розраховувати українцям занадто не варто.

Зиму ніхто не скасовував: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні

Як розповіла в інтерв’ю Парламент.ua синоптикиня Тетяна Негадайлова, глобальне потепління на Землі, про яке говорять кліматологи, не матиме великого впливу на українські зими ще не один рік. Навпаки, нинішня зима, за прогнозами фахівця, буде радувати громадян нашої країни і пухнастим снігом, і святковими морозами.

Спеціалістка підкреслила, що і минула зима в Україні, і навіть весна були трохи холоднішими від попередніх. У середньому на один-два градуси.

“Традиційною для нашої смуги зима буде і цього разу, хоча розраховувати на тридцятиградусні морози не варто” – сказала Негадайлова.

Вона ж закликала шукати в такому прогнозі позитив і не засмучуватися тим, хто розраховував, що зима будуть теплою.

“Звичайно, для комунальних служб такі зими додають турбот. Однак білий колір, якого цього зимового сезону буде достатньо, дуже добре впливає на загальний психологічний стан людини”, – підкреслила синоптикиня.

Навпаки, зазначила вона, сірий колір на вулиці пригнічує і людина важче переносить холодну пору року.

Зі свого боку доктор фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова заявила, що погода взимку буде нестійкою, а в кінці листопада в Україні вже станеться різке похолодання до мінус 8 градусів.

За її ж словами, морозно буде і на новорічні свята.

“Але очікувати стійкого снігового покриву в цей період не слід”, – повідомила Мартазінова.

Читайте також  В українських тортах знайшли небезпечні трансжири

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело