Королева далеко не гурман: шеф-кухарі розкрили меню Єлизавети II

Шеф-кухарі британської королівський сім’ї розкрили меню монархів. Зокрема, розповіли, чому надає перевагу на сніданок, обід і вечерю Єлизавета II.

Як виявилося, монарша особа далеко не гурман, пишуть “Дни.ру” з посиланням на газету The Independent.

В їжі королева дуже дисциплінована. День вона починає з чаю та печива.

Вранці Єлизавета II надає перевагу свіжозавареному Earl Grey без молока і цукру, який їй подають у чашечці з кістяної порцеляни, з декількома бісквітами. Тільки після цього вона приймається за сніданок, який зазвичай включає зернові пластівці, фрукти і тост із джемом.

Іноді королеві готують омлет із копченим лососем і трюфелем. Причому кухар використовує виключно коричневі яйця – їхній смак Єлизаветі подобається більше, ніж білих.

Перед обідом для аперитиву вона випиває трохи джину або солодкого вина. На ланч зазвичай подають рибу з овочами або стейк зі шпинатом або кабачками. Королева також небайдужа до смаженої курки з салатом.

Єлизавета II не вживає продукти, що містять крохмаль, тому в її раціоні немає страв зі картоплею і рисом. Також королева не їсть італійську пасту.

Безумовно, монарх слідує національним традиціям, тому перериває свої справи на післяобіднішнє чаювання. Разом із англійським чаєм їй подають легкі закуски: порізані огірки, трохи копченого лосося, яйця і майонез, шинку, а також крихітні бутерброди з малиновим варенням розміром з англійський пенні.

На вечерю королева, як правило, просить приготувати філе яловичини або оленини, фазана чи лосося з ферм із королівських резиденцій Сандрінгем і Балморал. Гельська стейк подається з соусом із грибів, вершків і віскі.

Десерт для монарха готують із полуниці або солодких білих персиків, зібраних в оранжереї Віндзорського замку з додаванням шматочка гіркого шоколаду.

Читайте також  На Подолі втілили найсміливішу мрію Зеленського: "30 метрів"

День Єлизавета закінчує келихом шампанського.

Як повідомляв “Обозреватель”, Єлизавета II відзначила унікальний “сапфіровий” ювілей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Передає -