Від травм, отриманих у ДТП, помер архієпископ Єрусалимського Патріархату Феофілакт

Від отриманих травм помер архієпископ Йорданський Феофілакт, який був до недавнього часу патріаршим представником у Віфлеємі.

Покійний архієрей Єрусалимської Церкви потрапив нещодавно у ДТП і після низки операцій був підключений до систем життєзабезпечення, але не зміг вижити. Кілька днів тому він просив замінити його в представництві у Віфлеємі, при тому що його місце було дуже відповідальним і вимагало застосування великих сил.

Священний Синод Єрусалимського Патріархату замінив його на митрополита Діокесарійского Бенедикта.

Архієпископ народився у Греції у 1951 році. У 1972 році він поїхав до Єрусалиму, а 16 лютого 1973 року став ченцем. 19 лютого 1973 року він був висвячений у диякони, а у вересні 1977 року — у священника. У 1981 році отримав сан архімандрита.

У листопаді 1989 році, після того, як відновилася діяльність Єрусалимського подвір’я в Росії при храмі Воскресіння Словущого на Арбаті, за домовленістю з Російською православною церквою архімандрит Феофілакт був призначений Єрусалимським патріаршим представником при патріархові Московському і настоятелем даного храму. 19 листопада 1989 року відбулося Урочисте богослужіння.

Спочилий закінчив Санкт-Петербурзьку (Ленінградську) духовну академію в 1984 р. Він був Патріаршим уповноваженим у Москві (1989-2001) та вікарієм Патріаршої церкви святих Костянтина та Олени (2003-2005).

27 листопада 2001 року в приміщенні генерального консульства Греції в Москві був влаштований прийом з нагоди від’їзду з Росії представника Патріарха Єрусалимського при Патріархові Московському архімандрита Феофілакта. На прийомі були присутні голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Смоленський і Калінінградський Кіріл (Гундяєв), архієпископ Істринський Арсеній (Епіфанов), заступник голови ВЗЦЗ МП архімандрит Марк (Головков), новопризначений представник Патріарха Єрусалимського при Патріархові Московському архімандрит Феофіл (Яннопулос ) (який потім став Єрусалимським патріархом), генеральний консул Греції в Москві Александрос Катраніс.

Читайте також  Прокуратура: через вибух на Дніпропетровщині троє дітей перебувають у реанімації

17 грудня 2005 року він був висвячений на архієпископа Йорданії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело