Частина українців заплатить за газ узимку в три рази більше: кого і чому зачепить

Українці в новобудовах, які офіційно не здані в експлуатацію, заплатять за кожен кубометр газу для обігріву житла 31 грн, тоді як для інших куб коштує менше ніж 8 грн. І це при тому, що для таких сімей електроенергія вже коштує 2,4 грн за кожен кВт*год (замість 1,44 грн).

Хто заплатить більше всіх

Як розповів у коментарі UBR голова Центру допомоги ОСББ Сергій Ряполов, тарифи в таких будинках будуть нараховувати як для юридичних осіб.

“Забудовник просто створює собі ОСББ, через яке знімає гроші. По-друге, він просто скидає відповідальність: будинок не зданий, а люди заселені. І такий будинок вважається “комерційним”, – говорить він.

Компанії, які займаються обслуговуванням багатоквартирних не зданих будинків, уже отримали повідомлення про те, що вони повинні платити за газ за тарифом для юридичних осіб.

Постачальник блакитного палива при цьому діє відповідно до закону: якщо будинок не здано в експлуатацію, значить, він належить юридичній особі і платити за комунальні послуги повинен за цінами для бізнесу.

Чому будинки не здають в експлуатацію?
“Ми живемо в нашому будинку вже п’ять років, і досі будинок не зданий в експлуатацію, обіцяють щороку, але ми самовільно зробили ремонти і заселилися”, – розповідає OBOZREVATEL мешканка Крюковщина Анна.

Забудовники, які зводили будинки з порушенням будівельних норм, не змогли повністю закінчити всі секції будинків і почали процедуру банкрутства, чим прирікають українців на життя в “незданих” будинках. Як результат, отримати право власності в такій нерухомості не можна, а платити за комуналку доводиться за цінами як для бізнесу.

Читайте також  У Туреччині в ДТП розбилася пара українських студентів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело