Ціна на газ для населення – 7,42 грн: в ОП спростували маніпуляції щодо тарифів

Ціна на газ для населення – 7,42 грн: в ОП спростували маніпуляції щодо тарифів

Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери, а ціна блакитного палива для потреб населення становитиме 7,42 грн за куб. м.

Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко у відповідь на “маніпуляції у пресі та з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення”.

За словами заступника очільника ОП, деякі “експерти” та ЗМІ розганяють паніку у зв’язку із проведенням засідань обласних комісій ТЕБ та НС щодо оголошення надзвичайних ситуацій з постачанням газу в регіонах.

“Комісії ТЕБ та НС зараз збираються в областях лише для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу”, – наголосив Кирило Тимошенко.

Він наголосив, що до 15 жовтня НАК “Нафтогаз України” готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери, зокрема школами, садочками та лікарнями. Повна ціна на газ для потреб соціальної сфери з ПДВ та тарифом на транспортування становить 16,8 грн.

За ціною 7,42 грн “Нафтогаз” продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення.

“Досить розганяти паніку. Ціна на газ на ринку дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу. Серед іншого, за допомогою спецціни”, – зауважив замголови ОП.

Нагадаємо, раніше за ініціативою президента Володимира Зеленського був підписаний Меморандум про непідвищення рівня тарифів.

Читайте також  Оприлюднили нові ціни на газ для населення: скільки тепер платитимуть українці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело