Шмигаль заявив про зростання середньої зарплати в Україні до 900 доларів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в державі вже встановлено історичний рекорд за рівнем середніх зарплат. У подальших планах Кабміну значиться пункт про підвищення заробітних плат бюджетникам до 900 доларів на місяць.

Як уточнив Денис Шмигаль, українці стали менше виїжджати на заробітки за кордон. Цьому сприяє не тільки пандемія, але і збільшення попиту на кваліфіковану робочу силу всередині країни. Запущені керівництвом держави економічні і соціальні програми дають можливість українцям жити і заробляти гідні кошти в Україні.

“Середня зарплата в Україні зараз вже вище 500 доларів. Це абсолютний рекорд для нашої держави. Для тих же лікарів ми в наступному році середню зарплату зробимо на рівні 800-900 доларів, а мінімальну – на рівні 700 доларів”, – розповів про досягнення і планах уряду на найближчі роки Денис Шмигаль.

На сьогоднішній день в Україні мінімальна зарплата становить 6000 гривень. Що стосується середньої заробітної плати по країні, то в серпні 2021 року його майже на 350 гривень знизилася в порівнянні з аналогічними показниками за липень. Якщо в середині літа в середньому по країні доходи громадян склали 14 345 гривень, то в серпні середня зарплата зменшилася до 13 997 гривень.

Читайте також  Держстат повідомив, скільки українців працює за мінімальну зарплату

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело