Лікарка розповіла, що потрібно знати про лікування коронавірусу і яких помилок припускатися не можна

Під час лікування симптомів коронавірусу COVID-19 в домашніх умовах необхідно дотримуватися кількох простих рекомендацій і ні в якому разі не брати на себе повноваження професійного лікаря. Зі зверненням до фахівця теж не варто зволікати, особливо з огляду на специфіку нових штамів хвороби.

Лікарка розповіла, що потрібно знати про лікування коронавірусу і яких помилок припускатися не можна

Про це в інтерв’ю журналістам “ТСН” розповіла київська лікарка-пульмонолог Світлана Гук. Вона вказала, що основною проблемою під час самолікування в українців залишаються “самопризначені” ліки у вигляді гормонів, антикоагулянтів і антибіотиків.

“Препарати цих груп має призначати тільки лікар, оскільки він визначає час застосування: для когось раніше, для когось на більш пізній стадії. Крім того, доза кожного препарату може помітно відрізнятися для різних пацієнтів. Тому ні в якому разі не покладайтеся на досвід і поради знайомих у самолікуванні медикаментами”, – зазначила медикиня.

Також Гук підкреслила, що захворювання COVID-19 може обернутися тяжкими наслідками через зволікання зі зверненням до лікаря. Нерідко трапляються випадки, що пацієнт приходить до фахівця вже на стадії, коли сатурація (насичення крові киснем, – Ред.) досягає критично низьких показників.

“Коли відбувається зниження сатурації до 94-92%, необхідно негайно записуватися на прийом до свого сімейного лікаря. Найгірше рішення в цій ситуації – залишатися сам на сам із симптомами”, – підкреслила вона.

Для того, щоб перенести хворобу в домашніх умовах, за словами Світлани Гук, необхідно застосовувати жарознижувальні засоби, якщо температура досягла вище ніж 38 градусів. Також рекомендується приймати вітаміни С, D і цинк, пити якомога більше води.

Читайте також  У COVID-19 виявили нові симптоми: вражає порожнину рота

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело