У деяких українців зросли пенсії: хто отримає доплати з 1 жовтня

Програму “вікових” доплат в Україні з 1 жовтня розширили на пенсіонерів 75-80 років. З цього дня до їхньої пенсії щомісяця додаватимуть по 400 гривень. А мінімальна пенсія для них тепер повинна становити не менш ніж 2500 грн.

Доплати до пенсій для літніх оновили з 1 жовтня

Пенсіонерів зазначеного віку в Україні – 2,4 млн, підрахували в Міністерстві соціальної політики, Введення нової доплати передбачено змінами до постанови Кабінету міністрів № 127.

Для збільшення потрібно виконати мінімальні вимоги щодо стажу. Для чоловіків це 25 років, а для жінок – 20 років.

Підвищень пенсій для інших з 1 жовтня не відбулося. Крім того, спочатку очікувалося, що доплату пенсіонерам старших за 75 років введуть з 1 липня. Але влітку на це не вистачило бюджетних коштів.

В Україні існують або плануються і інші доплати до пенсій:

Пенсіонери старші за 80 років з 2020 року отримують додаткові 500 гривень на місяць.

У 2022 року програму доплат за вік розширять на пенсіонерів старших за 70 років. До їхньої пенсії щомісяця будуть додавати по 300 грн.

З 1 липня особи з інвалідністю першої групи почали отримувати доплати. Засоби виплачують, якщо громадяни отримують пенсії і надбавки менш ніж на 2200 в сумі.

Кабмін запровадив щомісячну надбавку до пенсій для військових.

Крім того, бюджет-2022 передбачає загальну індексацію пенсій з 1 березня 2022 року, а також доплати військовим пенсіонерам та чорнобильцям. Втім, вже з’ясувалося, що грошей на це може не вистачити.

Читайте також  У Чехії вимагають спростити працевлаштування для українців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело