Facebook призупинив розробку Instagram для дітей

Компанія Facebook вирішила призупинити розробку проєкту Instagram для дітей через критику з боку суспільства та законодавців США.

“Ми твердо віримо, що батькам краще мати можливість надати своїм дітям доступ до версії Instagram, призначеної для них — де батьки можуть спостерігати та контролювати досвід, — ніж покладатися на здатність програми перевіряти вік дітей, які занадто молоді, щоб мати посвідчення особи. Попри необхідність розвитку цього досвіду, ми вирішили призупинити цей проєкт”, — повідомили у компанії.

Як зазначається, Facebook планує співпрацювати з батьками, експертами, політиками та регулюючими органами, вислухати їх занепокоєння та ” продемонструвати цінність і важливість цього проєкту”.

Проєкт соцмережі для дітей зазнав критики з боку законодавців США, які заявляли, що він може завдати шкоди процесу розвитку й психічному здоров’ю молодого покоління. Кількість критики збільшилася після розслідування The Wall Street Journal щодо Facebook, в якому автори дізналися, що Instagram завдає шкоди психіці підлітків, а соцмережа замовчує цей факт.

Читайте також  Сєдокова тепер офіційно наречена: пропозиція, від якої не відмовилася

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело