Синоптикиня розповіла, якою буде зима в Україні й чи чекати снігу на Новий рік

Погода в Україні взимку 2021-2022 буде морозною, але без рясних снігопадів. Водночас зима буде “м’якшою”, ніж попередня.

Прогноз погоди на зиму 2021-2022


На Новий рік очікується мінусова температура, але стійкого снігового покриву не буде. Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України, доктор фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова, передає “Новое Время”.

Синоптикиня уточнила, що погода взимку буде непостійною. Температура почне поступово знижуватися в середині листопада. Наприкінці місяця прогнозується до -10 градусів. Крім того, перші заморозки до -8 градусів можуть бути вже в другій половині жовтня. За словами Мартазінової, восени в Україні можлива навіть нижча температура повітря.

Згідно з прогнозом відомого народного синоптика Леоніда Горбаня, українців чекає сніжна і холодна зима, пишуть “Факти”. За його словами, перший місяць буде морозним – крижані дощі пройдуть у першій декаді грудня. Вже на початку січня очікується потепління, на старий Новий рік випаде сніг. У лютому можливі сильні морози, але в другій половині місяця, зазначив Горбань.

Відзначимо, що погода в Україні найближчим часом стане холодною та морозною. Відповідно до прогнозів синоптиків, температура опуститься до -5…0 градусів уже 29-30 вересня.

Читайте також  Намете до 10-15 см снігу: коли Україну накриють сильні опади

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело