Після щеплення, українцям видаватимуть ковід-паспорти

В Україні повинні ввести міжнародні свідоцтва про проведення вакцинації від коронавірусу, яке не буде схоже на «ковід-паспорт».

Підтвердження про щеплення можна отримати тільки від затверджених ВООЗ вакцин. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу,

Як пояснив Ляшко, цей документ потрібен згідно медико-санітарних правил, прийнятих Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Він діє ще з 2005 року, і в ньому зазначено, як і ким видається.

До пандемії COVID-19 це свідчення найчастіше видавалося для підтвердження вакцинації від жовтої лихоманки. Подібні свідоцтва про різні щеплення вимагають деякі країни для в’їзду або для отримання їх візи.

Ковід-паспорт буде відрізнятися від тесту на коронавірус тим, що його не можна буде підробити або купити.

«Не плутайте свідоцтво про проведення вакцинації з ковід-паспортом», – сказав Ляшко. «Свідоцтво використовується тільки коли людина в’їжджає в іншу країну. Імунний паспорт показує наявність імунітету від коронавірусу, і поки питання про впровадження цього принципу в Україні не стоїть».

Про дати введення таких свідоцтв для українців на брифінгу не повідомили.

Нагадуємо.

30 грудня Україна підписала контракт з китайською компанією Sinovac про постачання 1,9 млн доз вакцини від COVID-19. Йдеться про закупівлю 1 млн 913 тис. 316 доз за ціною 504 грн за дозу. На січень 2021 року планується отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах, також вакцина буде подана на прекваліфікацію до ВООЗ у лютому 2021 року.

Читайте також  Польща посилила правила в'їзду: що змінилося для українців із 15 грудня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело