Такого ще не було: у маршрутках Києва почнуть вимірювати температуру

Такого ще не було: у маршрутках Києва почнуть вимірювати температуру

Маршрутки Києва повинні дотримуватися певних умов для безпечного перевезення пасажирів. Так, транспорт контролюватимуть інспектори з термометрами, які перевірятимуть, чи нормальна температура в салоні.

Про це повідомив заступник КМДА Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

“Чіткий граничний температурний режим – невід’ємна частина нового договору перевізників з містом. І КМДА має не просто оголосити “нові вимоги”, а забезпечити їх жорсткий і законний контроль. Профільне комунальне підприємство за останній місяць не просто придбало надзвичайно точні термометри, а й отримало на них сертифікати калібрування від “Укрметртестстандарт”, – повідомив чиновник.

Таким чином за допомогою термометрів маршрутках планують зберігати відповідний температурний режим взимку і влітку.

“Ми – перший в країні організатор пасажирських перевезень, який буде реально контролювати температурний режим в салонах громадського транспорту на вулицях. Інспектори комунальної служби перевезень отримують надійний юридичний механізм фіксації перевищення граничної температури влітку і надмірного холоду в салоні – взимку. Показники цих термометрів мають силу юридичного доказу”, – зазначив Усов.

Також він анонсував, що скоро покаже, як виглядатимуть “температурні інспектори”.

Час покаже, як це дійсно буде працювати і, чи поліпшать умови перевезень для пасажирів маршрутники, які анонсували підвищення проїзду.

Читайте також  Перша леді України Олена Зеленська зізналася у "таємному захопленні"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело