Vodafone, Lifecell і Київстар відключать смартфони Android вже у вересні: хто в зоні ризику

Vodafone, Lifecell і Київстар відключать смартфони Android вже у вересні: хто в зоні ризику

Що зміниться для українців вже наприкінці вересня

Стало відомо про те, що мобільні оператори Vodafone і Lifecell збираються відключити від зв’язку смартфони на операційній системі Android. Відбудеться це вже зовсім скоро.

Не так давно в мережі з’явилася інформація про те, що абоненти українських операторів стільникового зв’язку Київстар, Vodafone і lifecell можуть бути відключені. Трапиться це вже 27 вересня поточного року, і вина тут тільки компанії Google.

Справа в тому, що блокування торкнеться тільки старих смартфонів, які працюють на застарілій системі Android. Таких залишилося чимало, близько 250 тисяч користувачів.

Саме тому, оператори мобільного зв’язку Київстар, Vodafone і lifecell рекомендують за місяць, який залишився, вирішити дане питання, і встановити нове програмне забезпечення на смартфонах.

Справа в тому, що версії операційної системи Android 2.3.7 і вище, яким вже близько 10 років, стали вкрай уразливі, тому користувачі змушені оновити свій смартфон на систему по 3.0, і новіше.

Якщо раптом, до 27 вересня цього не відбудеться, то будуть виникати певні проблеми зі входом в різні сервіси Google,

Всього таких українців в країні понад 250 тисяч. У Vodafone ця частка становить 130 тисяч, у Київстару приблизно 100 тисяч, а ось у lifecell 36 тисяч.

Читайте також  Власник «Київстару» збирається змінити назву?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело