За “євробляхи” на 34 тис. грн штрафують родичів і друзів: пільгове розмитнення дало збій

В Україні штрафи за “євробляхи” надходять друзям і родичам їхніх власників. Це пов’язано з тим, що справжні власники таких машин просили своїх знайомих ввезти в країну нерозмитнені авто. Тепер ті, хто допоміг завести транспорт, отримують штрафи.

За євробляхи в Україні штрафують на 34 тис. грн
Про це в коментарі UBR розповів юрист “Авто Євро Сила” Іван Казачук. “Західні області наближені до кордону з ЄС, і деякі жителі свого часу виїхали туди для проживання. Ось цих родичів, кумів і друзів українці з цих регіонів і просили ввезти для них “євробляху”, – пояснив експерт.

Водночас пільгове розмитнення “євроблях” фактично дало збій: із майже 500 тис. осіб, які ввезли авто, ним скористалися тільки 17 тис. осіб. Одна з проблем: іноземців, які ввозили автомобілі на єврономерах, “забули” звільнити від відповідальності за ст. 469 Митного кодексу.

Це призвело до того, що крім витрат на розмитнення авто, сплату разового штрафу, також штраф у 34 тис. грн доведеться платити й іноземцям, які погодилися на своє ім’я оформити таку машину. Як результат, Львівська область, яка є одним із лідерів за кількістю “блях”, значно відстає за темпами розмитнення від сусідніх регіонів.

Читайте також  Власники автівок на єврономерах платитимуть новий податок

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело