Спалах “Дельти” може бути у найближчі тижні: у Раді назвали області, які в зоні ризику

Спалах “Дельти” може бути у найближчі тижні: у Раді назвали області, які в зоні ризику

Причиною потенційного нового спалаху є розповсюдження штаму “Дельта”.

В Україні поступово погіршується епідеміологічна ситуація з коронавірусом і спалах хвороби може трапитись упродовж двох тижнів. У зоні ризику Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Facebook.

За його словами, наразі в Україні кількість хворих та госпіталізованих на відносно невисокому рівні. Але динаміка розповсюдження вірусу стрімко зростає. Спалах COVID-19, за даними фахівців, може статися наприкінці серпня – початку вересня.

“Головна причина спалаху – розповсюдження штаму “Дельта”. В Україні вже підтверджено приблизно 150 випадків. Останнє дослідження, проведене у Китаї, доводить: концентрація вірусу в крові інфікованої людини у випадку штаму “Дельта” у тисячу разів більша, ніж китайським штамом. Тому у хворого значно більша ймовірність інфікувати інших людей”, – зауважив Радуцький.

Він нагадав, що “Дельта” має інші симптоми – лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, також фіксують випадки порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і утворення гангрен. Знизити тяжкість перебігу і смерть може вакцинація від коронавірусу.

“Ймовірність тяжкого перебігу хвороби у разі зараження штамом “Дельта” значно вища для невакцинованих. Після щеплення людина переносить хворобу або безсимптомно, або у легкій формі”, – зазначив Михайло Радуцький.

Крім того, посадовець написав, що МОЗ робить усе можливе для того, щоб збільшувати темпи щеплення, але максимум зусиль мусить прикладати і влада на місцях. За його словами, “від наполегливості та системності роботи місцевої влади залежить, чи зможемо ми обігнати пандемію, чи вона обжене нас”.

Читайте також  Лучанин застосував газовий балончик проти поліцейського

Нагадаємо, в Тернопільській області медики підтвердили 52 випадки зараження “Дельта”-штамом коронавірусу. Також зафіксували перший випадок зараження індійським штамом коронавірусу “Дельта” у Кременчуцькому районі Полтавської області.

Крім того, виявили “Дельту” і у Чернівцях.

Своєю чергою, головний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що в Україні офіційно зафіксували вже 147 випадків коронавірусу штаму “Дельта”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело