Україну зачепить циклон “Гвідо”: яку погоду і до яких регіонів він принесе

Україну зачепить циклон “Гвідо”: яку погоду і до яких регіонів він принесе

На заході попереджають про І рівень небезпечності.

У неділю, 1 серпня, Україну зачепить циклон “Гвідо”, який наразі крутиться над Польщею та Словаччиною. Він принесе дощову погоду у західні та північні регіони країни.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

“Циклон з атмосферними фронтами зараз крутиться над Польщею та Словаччиною, дощі з грозами закидає ще й на Угорщину. Циклон має ім’я “Гвідо” (Guido). Завтра (ред. – 1 серпня) атмосферний фронт цього “Гвідо” зачепить грозовими дощами західні області України, а також місцями північну частину. Решта нашої території належатиме сухій спекотній погоді”, – написала вона.

Синоптикиня також додала, що температура повітря протягом дня у перший день серпня цього літа становитиме +29+32 градуси, на сході та півдні до +34 градусів. У західних областях повітря буде свіжішим на кілька градусів, +26+30 градусів.

У Києві серпень дебютуватиме спекою, максимальна температура повітря досягатиме +30 градусів. Короткочасний дощ, гроза – очікується, більш ймовірний та серйозніший – завтра ввечері.

У ДСНС також оголосили попередження про небезпечні метеорологічні явища в Україні. Зокрема, вдень 1 серпня у західних областях попередили про грози, подекуди град та шквали 15-20 м/с ( І рівень небезпечності, жовтий).

Читайте також  "Шалена стихія накриє Україну страшним морозом, тотальні снігопад і дощ - в ці дні": де буде холод у -15 градусів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело