РФ готує масовані удари по Україні: експерт назвав цілі та терміни атак

РФ готує масовані удари по Україні: експерт назвав цілі та терміни атак

Окупанти РФ можуть завдавати нових ударів по Україні, не виключив Андрій Закревський.

Голова правління Асоціації “Нафта і газ України ” Андрій Закревський спрогнозував ймовірність нових масованих ударів російських окупантів по енергетичній інфраструктурі України в осінньо-зимовий період.

“Думаю, що вона продовжить (обстріли, ред.)”, – підкреслив він в інтерв’ю Главреду.

Разом з тим він не виключив, що окупанти можуть вдарити по об’єктах газової інфраструктури України.

“І ризик, який може з’явитися, полягає в тому, що РФ спробує створити пару-трійку електричних (блекаутів, – ред.), потім перейдуть на газову сітку”, – попередив співрозмовник.

При цьому він нагадав, що раніше РФ била по об’єктах електричної інфрастурктури, при цьому газ в будинках людей був стабільно.

“І це багатьох виручало, тому що вдома були тепла і гаряча вода. Так, не було електрики і каналізації, але вдома було тепло, тому що батареї або газові конфорки працювали”, – додав Закревський.

Раніше Закревський пояснив, чи чекати українцям затяжних блекаутів взимку. За словами Андрія Закревського, до можливих екстрених ремонтів інфраструктури комунальникам і владі України потрібно готуватися заздалегідь.

Військовий експерт Олег Жданов оцінив ризик блекаута в Україні восени і взимку. На його думку, все буде залежати не тільки від загроз військових атак Росії, але і від здатності відновити українську критичну інфраструктуру, яка була пошкоджена ворогом в рамках минулого опалювального сезону.

Читайте також  РФ збирає ракети: коли окупанти планують масовано бити по Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело