Спека до +40 градусів і відсутність дощів: синоптики оприлюднили прогноз погоди на серпень

Спека в Україні у найближчі дні спаде, але похолодання триватиме недовго. Уже з кінця липня і до кінця серпня країну знову атакує антициклон. Синоптики прогнозують, що останній місяць літа буде рекордно сухим і спекотним.

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, в серпні дощів практично не буде. Температура повітря в більшості областей в середині місяця досягне +40 градусів. Температурний спад очікується не раніше 18 серпня. Стовпчики термометрів покажуть до +20… +22 градусів, а вже на День незалежності 24 серпня розпочнеться знову спека. В кінці серпня почнеться період злив і прийде осіння прохолода.

Синоптик прогнозує, що вже 21-22 липня в Україні пройдуть дощі, а з 25 по 27 липня очікується буря.

Згідно з прогнозом “Укргідрометцентру”, похолодання в Україні настане вже з 19 липня. У ряді областей оголошено навіть штормове попередження. В Україні пройдуть грози, вдень місцями град і шквали 15-20 м / с (I рівень небезпеки, жовтий). Опади найбільше накриють західні, північні і частина центральних областей. У Вінницькій, Черкаській і Кіровоградській областях вдень очікуються грози, місцями град і шквали 15-20 м / с. Температура повітря опуститься до +24… +29 градусів. На півдні і сході опадів не очікується і по колишньому буде триматися спека до +34… +36 градусів.

Читайте також  Вже відсьогодні! Синоптики попередили про різке погіршення погоди, приготуйтеся

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело