Ветерани за реабілітацію з канабісом, – уряд сформував робочу групу

ВЕТЕРАНИ ЗА РЕАБІЛІТАЦІЮ З КАНАБІСОМ, – УРЯД СФОРМУВАВ РОБОЧУ ГРУПУ

 

Прес-служба Міністерства у справа ветеранів повідомляє про те, що Рада ветеранів запропонувала використовувати для реабілітації та лікування своїх побратимів… медичний канабіс.

Таку спільну пропозицію від ветеранів АТО та Української асоціації медичного канабісу посадовці міністерства отримали під час чергового засідання в Скадовську (Херсонська область). Представники організацій ветеранів війни на Сході України апелювали до світового досвіду і розповідали про роботу реабілітаційних центрів Канади, США, Ізраїлю, які широко застосовують препарати на базі канабісу.

Як далі повідомляє Міністерство у справах ветеранів, вищевказана ініціатива вже отримала своє продовження у форматі створення робочої групи. Перед робочою групою, яка повинна вивчити досвід інших країн, насамперед Канади, поставили також завдання з залучення профільних спеціалістів. Вона повинна напрацювати відповідну концепцію та узгодити її з побажаннями ветеранської спільноти. До складу робочої групи увійшли представники Міністерства у справах ветеранів, асоціацій учасників бойових дій, інших громадських організацій.

“Легалізація канабісу в медичних цілях – це перш за все медичне питання, а не політичне! На кону – вирішення питання зменшення болю для важкохворих. Застосування лікарських засобів, що містять у своєму складі канабіс, дозволено у багатьох європейських країнах. Закликаємо народних депутатів України підтримати цей законопроєкт”, – прокоментував звернення заступник міністра охорони здоров’я з євроінтеграції Олександр Комаріда.

Як зазначається у повідомленні, на підставі клінічних досліджень вже акумульовано достатньо статистичної інформації, яка підтверджує, що коноплі є ефективними при лікуванні понад 50 патологічних станів.

“Українські пацієнти потребують таких препаратів!” – наголосили у МОЗ.

Читайте також  Керівництво Почаївської лаври запідозрили в умисному поширенні коронавірусу (ДОКУМЕНТ)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело