Цвинтарний “грабіж”: у Києві “ритуальники” вимагали 6 тисяч доларів за поховання

Цвинтарний “грабіж”: у Києві “ритуальники” вимагали 6 тисяч доларів за поховання

Ритуальна служба брала хабарі, “гарантуючи” сприяння у виділенні місць на кладовищі.
У Києві “ритуальники” вимагали за поховання на кладовищі гроші. Зловмисники брали хабарі, у розмірі від 3 до 6 тисяч доларів, за місця для покійних, пише Уніан.

Про це повідомила Служба безпеки України.

За попередніми даними слідства, кілька співробітників спеціалізованого КП “Спецкомбінат ПКПО” налагодили незаконний механізм отримання грошей з громадян за надання ритуальних послуг. За різні суми хабаря учасники злочинної схеми “гарантували” людям, що вони отримають сприяння в отриманні місць для поховання.

“Встановлено, що до протиправної діяльності її організатори залучили двох посередників, які представлялися співробітниками столичних кладовищ і вимагали гроші за свої послуги”, – повідомили в прес-службі СБУ.

Правоохоронці задокументували, як зловмисники отримували 3 і 5 тисяч доларів за виділення двох місця на Лісовому кладовищі.

Ще одного з посередників співробітники СБУ затримали під час отримання 6 тисяч доларів.

Одному із затриманих за цвинтарний “грабіж” вже повідомили про підозру за ч.5 Ст. 27 та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди службовою

Читайте також  “Вона знала про це”: сім’ю вбивці Даші Лук’яненко перевірили на детекторі брехні. Несподівані результати!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело