Яка шкода від гель-лаку для нігтів та яких правил слід дотримуватися під час манікюру

Яка шкода від гель-лаку для нігтів та яких правил слід дотримуватися під час манікюру

Покриття нігтів гель-лаком стало для багатьох дівчат порятунком, адже після одного походу в салон руки стають доглянутими на кілька тижнів. Нині існує велика кількість технік манікюру, видів речовин, які наносять на нігті.

Майстер нігтьової естетики й технолог Соня Сіромська та подолог Анна Соломінска розповіли, що таке гель-лак, чи справді він шкідливий для нігтів та коли не можна наносити гель-лак, пише Факти.

Що таке покриття гель-лаком

Покриття гель-лак передбачає два етапи. Перший – підготовка нігтьової пластини до покриття – зняття, спилювання форми нігтя, манікюр, тобто чищення та нанесення підготовчих рідин. І другий – етап нанесення штучного покриття – бази для гель-лаку, самого гель-лаку та топу.

Є два види гель-лаку:

емалевий гель-лак (гель-лакова прозора основа, кольоровий пігмент та білий);

вітражний (гель-лакова прозора основа та кольоровий пігмент).

Склад гель-лаку – це полімер (мономер, олігомер), фотоініціатори, розчинники та пігмент.

«Покриття гель-лаком – це одна з beauty процедур, дуже популярна у теперішньому ритмі життя. Ми, жінки, завжди хочемо мати гарний вигляд, і покриття гель-лаком, на мою думку», – один із важливих пунктів у нашому з вами догляді за собою, – зазначила Сіромська.

За її словами, покриття гель-лаком робить нігті красивими, охайними та доглянутими. Також покриття гель-лаком має не тільки естетичну, а й захисну функцію. Завдяки своїм армувальним властивостям та стійкості, на відміну від звичайних лаків, він добре тримається на нігтьовій пластині та укріплює її.

«Ну і, звісно, не можна не згадати зручність покриття гель-лаком. За 1,5 години ми отримуємо гарні нігті на 2-3 тижні, і така краса протримається довше, ніж покриття звичайним лаком», – наголосила вона.

Читайте також  Єдиний в світі унікальний та лікувальний діючий грязьовий вулкан є в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

Чи шкідливий гель-лак для нігтів

Подолог Анна Соломінська стверджує, що будь-яке покриття, яке містить хімічні речовини, – шкідливе.

«Навіть, коли ви покриваєте нігті звичайним лаком, він проникає у верхній шар нігтьової пластини. Знімаєте ви цей лак ацетоном, а він своєю чергою пересушує ніготь. І якщо постійно так робити, то щільність нігтя порушується. Те саме з фрезою. Вона пошкоджує верхній шар нігтя», – каже вона.

Фахівець наголосила, що під час манікюру варто дотримуватися відповідних правил:

упевнитися, що всі інструменти майстра простерилізовані, а матеріали якісні;

якісно просушувати покриття під лампою;

під час сушіння першого шару в лампі може пекти у перші секунди;

Тут слід швидко дістати руку з лампи, щоб перечекати цей момент, адже можуть бути опіки, які призводять до відшарування. Згодом у нігті можуть виникнути пустоти, у яких селяться бактерії та гриби.

не рекомендується переношувати гель-лак на руках (не більше трьох тижнів), адже потім відбувається процес відторгнення, і між нігтем та матеріалом утворюється сприятливе для мікроорганізмів середовище.
Соломінська пояснила, що також важливо стежити не тільки за нігтями на руках, а й на ногах. Під час педикюру також слід дотримуватися певних правил, щоб потім ваші нігті були здоровими:

рекомендується робити педикюр у літній період, коли ми носимо відкрите взуття. Адже якщо постійно надягати закрите – створюється додаткове навантаження на нігті, що призводить до відшарування пластини;

не варто робити вирівнювання;

«Майстри манікюру можуть зробити великий шар покриття, який потім упиратиметься у взуття та навантажуватиме ніготь. Тому краще наносити тонкий шар лаку», – каже вона.

не допускається довжина через ризик перенавантаження нігтя;

не рекомендується переношувати гель-лак на ногах (не більше одного місяця та одного тижня).

Читайте також  Чому потрібно відмовитися від використання вологих серветок?

Чи потрібні перерви між покриттями

За словами майстра, хтось може носити гель-лак без перерви п’ять років, а комусь справді перерви потрібні, адже ніготь може зношуватися під час знімання або ж спилювання.

«У руках професіонала це буває рідко, тому слід шукати досвідчених майстрів, які знаються на своїй справі. Перерви від гель-лаку залежать безпосередньо від нігтів клієнта, його бажання і рекомендацій майстра», – стверджує Сіромська.

У якому разі не можна робити гель-лак

Спеціалісти наголошують, що варто завжди після того, як покриття зняли, оглядати свої нігті на наявність цяток, змін кольору, пустот, відшарування від ложа. Якщо все добре – можна продовжувати робити манікюр. А якщо ні – слід одразу звернутися до дерматолога або подолога.

Також робити гель-лак протипоказано людям, які мають алергію на покриття чи допоміжні речовини. А, крім того, – після деяких травм нігтьової пластини, наприклад хімічного або ж термічного опіку. Під час грибкових захворювань нігтів гель-лак, звісно, теж протипоказаний.

Ідеї манікюру

Цього сезону особливо актуальними стануть відтінки синього, нейл-дизайн фольгою та техніка омбре.

Ніжні пастельні тони – тренд у 2021 році. Дизайн можна виконати у техніці омбре або однотонним. Весняний манікюр 2021 у пастельних тонах має елегантний вигляд на будь-якій формі та довжині.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело