Шмигаль розповів, як зміняться зарплати вчителів у період локдаунів і дистанційного навчання

Уже в поточному, 2021, році в Україні підвищать зарплати вчителів. Грошовий еквівалент їхньої праці зросте за рік на 30% або майже на третину. Такою новиною неабияк потішив сіячів розумного, доброго і вічного прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Глава уряду зробив цю заяву в ході форуму “Україна 30. Освіта і наука”.

Зарплата вчителів зростатиме протягом року. Хоча, звичайно, такої надбавки до зарплати недостатньо, щоби сповна оцінити вартість педагогічної праці. Заробіток вчителя має бути прирівняний хоча би до середньої зарплати по країні, переконаний прем’єр.

“Наша мета – це не менше, ніж середня заробітна плата по країні. Повинен бути мінімальний базис для вчителів, для педагогів”, – заявив прем’єр.

Для успішного навчання юних українців потрібно побудувати в стані достатню кількість шкіл і дитсадків. Президентська програма “Велике будівництво”, яка, незважаючи ні на що, втілює намічені плани, якраз дозволить створити сучасну освітню інфраструктуру, яка дасть фундамент для високої якості освіти в будь-якій ОТГ.

“Ми можемо говорити, з огляду на минулий і цей рік, про сотні побудованих шкіл та садочків в нашій державі, які створюють якісну сучасну інфраструктуру для освіти”, – заявив Денис Шмигаль.

Читайте також  Освітня субвенція-виключно на зарплату педагогів шкіл

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело