“Ситуація буде загострюватися”: лікар назвав терміни нового сплеску хворих на COVID-19 і його причини

На Україну можуть очікувати ще кілька хвиль зростання захворюваності на коронавірус через те, що є ризик потрапляння нових мутацій COVID-19. Аби уникнути великої кількості смертей потрібно якомога швидше вакцинувати українців від коронавірусу, передусім, з груп ризику.

Відповідну думку висловив сімейний лікар, лікар-інфекціоніст Віктор Петров в коментарі Obozrevatel.

“Ситуація однозначно буде загострюватися, але ми повинні до цього готуватися вже зараз, поки немає такої гостроти”, – зауважив фахівець.

За його словами, наразі щонайменше кожен четвертий українець вже перехворів на коронавірус. Водночас саме вакцинація допомагає уникнути щепленим людям складних форм або важких ускладнень у разі можливого інфікування.

“Це дає нам надію на те, що ми зможемо забути про це і більш-менш повернутися до життя, яке у нас було до коронавірусу”, – сказав він.

Крім того, лікар-інфекціоніст попередив, що восени в Україні може статися сплеск захворюваності на коронавірус через потрапляння “індійського” штаму. На його думку, до цього часу потрібно пришвидшити теми вакцинації.

“У нас буде декілька хвиль підвищення захворюваності на коронавірусну інфекцію. Це буде пов’язано із тим, що в Україну будуть потрапляти нові мутації COVID-19. Наприклад, наступна індійська мутація може бути доставлена в Україну разом з студентами-медиками, які навчаються в наших медичних вузах і є громадянами Індії”, – заявив Петров.

Наприкінець він наголосив на необхідності прискорення темпів вакцинації, інакше, за його словами, буде проблема.

“Потрібно відкрити вакцинацію для усіх бажаючих. Потрібно дати можливість всім лікарям, які практикують – приватна практика, комунальна практика, державні заклади, залізниця – всім медичним установам, які мають спроможність виконувати щеплення, максимально це робити. Тоді ми зможемо вплинути на цей процес і таким чином сформувати колективний напружений імунітет, який дозволить нам почувати себе безпечно”, – підсумував Віктор Петров.

Читайте також  Українців Попередили: Почнеться Мaсoвa Вакцинація Від Кoвiду-19, Вже Названі Терміни

Нагадаємо, у МОЗ пояснили, що

У МОЗ роз’яснили, коли треба вакцинуватися після перенесеного COVID-19 та чому це важливо
вакцинуватися від коронавірусу потрібно навіть, якщо людина вже перенесла коронавірус. Щепитися слід у період до шести місяців після хвороби або щонайменше через чотири тижні після перших симптомів хвороби.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело