Вартість проїзду у міському транспорті зросте: українців змусять заплатити за пільговиків

В Україні неминуче зросте вартість проїзду в міському транспорті. Державі нічим компенсувати проїзд пільговиків. Тому ці витрати хочуть покласти на звичайних пасажирів, які не мають пільг на проїзд.

Це – єдиний спосіб уникнути колапсу в системі громадського транспорту, каже експерт Асоціації міст України Назар Миколюк. Держава переклала функції з компенсації проїзду пільговиків на місцеву владу. А місцевій владі і так не вистачає грошей на першочергові витрати, каже експерт.

“Громади замість того, щоб вкладати ці кошти в освіту, в охорону здоров’я, в соцзахист, повинні перенаправити їх на компенсацію за пільгове перевезення в електротранспорті або іншому автотранспорті”, – говорить експерт.

За його словами, в 2021 році на компенсацію пільгового проїзду знадобиться близько 6 мільярдів гривень. Адже на сьогодні в Україні налічується близько 2,5 мільйона пільговиків. Цих грошей у міст немає. А якщо і є, то в міських бюджетах вистачає чимало дірок, які потрібно терміново латати. Тому єдиний вихід – це підвищення вартості проїзду у громадському транспорті.

“Фактично на сьогодні єдиний адекватний варіант, якщо держава, звичайно, не поверне компенсацію за пільгові перевезення – це підняття тарифів на проїзд”, – переконаний Миколюк.

Читайте також  В Україні за січень вантажоперевезення зросли на 21%

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело