Україну не запросили на саміт НАТО в червні

Представників України не запросили на саміт Північноатлантичного альянсу, який відбудеться в столиці Бельгії Брюсселі 14 червня.

Про це в Telegram-каналі повідомив журналіст Ігор Соловей. Раніше в Офісі президента покладали надії, що на заході будуть обговорювати отримання Україною Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО.

“Затверджено програму саміту НАТО на 14 червня. Україну не запросять. Рішення прийнято послами на їх останньому засіданні”, – написав він.

Нагадаємо: на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в Києві 6 травня президент Володимир Зеленський висловив надію, що в червні на саміті НАТО почнеться обговорення перспективи отримання Україною ПДЧ.

“Просимо сприяння США в цьому процесі”, – процитувала його прес-служба ОП.

Президент додав, що для цього Україна продовжує проводити реформи, зокрема, не дивлячись на опір, в країні розпочато ринок землі, відбувається реформування судочинства, триває будівництво НАБУ і САП і забезпечення незалежності Конституційного Суду.

У той же день глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що США повністю підтримали отримання Україною ПДЧ в НАТО.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Володимир Зеленський заявив, що єдиним шляхом до закінчення війни на Донбасі є вступ України в НАТО. У Росії у відповідь пригрозили, що в такому випадку українцям буде ще гірше. Мовляв, конфлікт придбає ще більших масштабів. Про те, чи врятує вступ України в НАТО від РФ і наскільки в самому Альянсі готові до такого розширення складу, читайте в матеріалі.

Читайте також  Зеленський підписав закони щодо пільгового розмитнення «євроблях»

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело