Зеленський закликав святкувати Великдень вдома і поїхав у Карпати

Президент України Володимир Зеленський у своєму пасхальному привітанні сказав, що під час пандемії зустрічати Великдень вдома — прояв турботи й любові. Водночас в мережі з’явилися фото Зеленського з дружиною 1 травня в Карпатах.

На фото, опублікованих туристичним порталом Йо.Верховина, Зеленський фотографується зі співробітниками музею, який відвідав. Президент на світлинах у повсякденному одязі й тримає фотокамеру у руках.

Зазначається, що глава держави прибув не в рамках офіційного візиту, а на відпочинок.

«Ніхто не очікував, але сьогодні 1-го травня Верховину відвідав президент України Володимир Зеленський. Це був не офіційний візит, а відпочинок. Разом із дружиною побували на екскурсії в хаті-музеї Тіні забутих предків, де проживав та творив Сергій Параджанов, провела для них екскурсію місцева гуцулка пані Галина», — йдеться у повідомленні.

У своєму великодньому привітанні, опублікованому 1 травня, Зеленський закликав зустрічати свято вдома через ситуацію з поширенням коронавірусу.

«Я вітаю всіх, хто відзначає цими днями Світле Воскресіння Христове. Це велике свято символізує перемогу життя над смертю, а ми з вами живемо в такий час, коли заради цієї перемоги ми відзначаємо Великдень вдома. Однак в цьому для нас немає нічого страшного, сумного, тим паче гріховного, передусім тому, що це і є виконання християнського обов’язку, а саме — турботи і любові до свого ближнього. А ще ми знаємо, як багато серед нас тих, хто відзначає Великдень не вдома, а на фронті, на передовій, у боротьбі за мир, або на медичному чергуванні біля ліжок із захворілими у боротьбі за здоров’я, у боротьбі за життя», — сказав президент.

«Нехай Великдень наповнить наші великі серця великою силою і добром для великих справ та великих звершень. Нехай Великдень принесе вам велику радість, велику надію, велику любов, нехай Великдень принесе вашим родинам велику злагоду та великий достаток, нехай Великдень принесе нашій Україні великий мир», — побажав Зеленський.

Читайте також  Зеленський підписав закон, який розблокує захист дисертацій: що зміниться

Православний Великдень цього року відзначають 2 травня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело