Pfizer анонсувала випуск пігулок проти COVID-19 до кінця року

Американська фармацевтична компанія Pfizer працює над виробництвом пігулок проти COVID-19. Препарат може з’явитися на ринку до кінця 2021 року, повідомив у коментарі телеканалу CNBC 29 квітня генеральний директор компанії Альберт Бурла.


Препарат є частиною класу ліків під назвою інгібітор протеази, який запобігає реплікації вірусу у клітинах. Такі ліки застосовують для лікування ВІЛ та гепатиту C.

У Pfizer сподіваються, що препарат допоможе і проти нових штамів коронавірусу. До літа компанія обіцяє поділитися гарними новинами, сказав Бурла.

Очільник Pfizer додав, що ці ліки дадуть змогу пацієнтам лікуватися вдома. Бурла сподівається, що регулятор США схвалить використання препарату для підлітків.

Контекст:
Pfizer почала тестувати на людях препарат PF-07321332 проти COVID-19 у вигляді таблеток у березні. Pfizer також тестує противірусний препарат PF-07304814, який вводять внутрішньовенно. Його планують використовувати під час лікування пацієнтів із тяжчою формою захворювання – тих, яких уже госпіталізували.
Вакцина BNT162b2 виробництва Pfizer/BioNTech стала першою, яку схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Її зареєстрували і застосовують у низці країні, зокрема у Великобританії, Канаді, США, Швеції, Швейцарії, Євросоюзі, Ізраїлі.
31 березня Pfizer і BioNTech заявили про 100-відсоткову ефективність своєї вакцини проти COVID-19 для підлітків 12–15 років. Невдовзі після цієї заяви Ізраїль повідомив про намір вакцинувати підлітків препаратом BNT162b2.
Вакцину Pfizer/BioNTech зареєстровано в Україні із 23 лютого. Першу партію зі 117 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX доправили в Україну 16 квітня. Щеплення цим препаратом збираються розпочати з 18 квітня в будинках для людей похилого віку.
Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Читайте також  Відомий український лікар розповів, чому коронавірус пішов на спад

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело