Люди можуть не витримати: експерти озвучили страшні наслідки безробіття в Україні

Люди можуть не витримати: експерти озвучили страшні наслідки безробіття в Україні

Рівень безробіття в Україні за час пандемії переступив небезпечний рубіж в 10%. Це загрожує виникненням у людей неврозів, депресій і підвищенням агресії.

Про це йдеться в матеріалі “Апострофа”.

“Для багатьох так звана точка неповернення вже настала. Деякі їдуть до Польщі підробити, бувають ситуації, коли люди розуміють, що в своїй професії вони вже не відбудуться. У багатьох взагалі з’являється апатія, починається депресія через неможливість знайти роботу, особливо серед зрілих людей. Зростає психологічне (і фізичне) насильство в сім’ях “, – зазначила експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

Все це сприяє зростанню соціальної напруженості. А це означає, що українці, які звикли вирішувати багато своїх проблем за допомогою “вулиці”, можуть на цю саму вулицю вийти, якщо ситуація на ринку праці істотно погіршиться.

“Якщо з’ясується, що дебілізм зашкалює, то, скоріше, на вулицю вийдуть підприємці”, – вважає Пашкіна.

Провідний експерт ринку праці, засновник рекрутингового агентства “Борщ” Сергій Марченко також не виключає, що і наймані працівники можуть збунтуватися. Він наголосив, що зростання безробіття відбувається на тлі подорожчання комунальних послуг.

“Тому абсолютно можливі соціальні наслідки – постійне падіння економіки ніякий народ не витримає, і, якщо не буде чого їсти, народ виходитиме на вулиці”, – резюмував експерт.

Читайте також  Коронавірус можна підчепити на відстані понад 1,5 метра - експерти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело