У Львові вчителька проводила службу на уроках християнської етики у 5 класі: відео

В соцмережі виклали відео відкритого уроку християнської етики у 5 класі в львівській школі №68, яке дуже обурило батьків учнів. Так, вчителька урок перетворила на богослужіння і проповідь.


Педагогиня почала урок зі слів: “Він завжди є тут, завжди поруч, але щоб про це пам’ятати, ми мусимо його запросити”.

У соцмережі з’явився запис відкритого уроку з християнської етики, який, очевидно, повинен був продемонструвати методику викладання предмета у звичайній школі.

Вчителька на уроці розповідала дітям, що вона запалить свічку, і це буде означати, що цей гість є вже присутній на занятті. “Може, вже здогадалися, хто це той гість? Так, Господь Бог”, – сказала вчителька.

Наприкінці уроку діти наклеїли на веселку (символ післяпотопного заповіту Бога з людьми), почеплену до класної дошки, зроблені з паперу різнобарвні сердечка зі словами подяки та любові до господа.

Дивіться відео, як вчителька проводила урок християнської етики:

Зазначимо, що цей інцидент стався ще в жовтні 2020 року, проте лише зараз відео набуло нового резонансу.

Але коментатори поділились на дві частини: одні кажуть, що все цілком прийнятно, інші нагадують, що Конституція проголошує свободу віросповідання.

“Для того, щоб Бог прийшов свічки не потрібні. Бог не потребує принуділовки, якою є “Християнська” етика. Це свавілля над Законом України, де чітко прописано, що церква відділена від освіти і держави”, – обурюється один користувач фейсбуку.
“Дітям замість віри прививають забобони, що є абсурдом для недільних шкіл і вже неправильною подачею Бога. А тут це все ще й в комунальній…. Ну абсурд же!” – додає інший.
“А якщо в класі присутні діти іншої віри? Що тоді? Килимки для молитов в школу брати і за закликом молитися? Залиште віру за школою”, – сказав ще один.
До слова, раніше міністр освіти Сергій Шкарлет спростував міф про обов’язковість християнської етики та наголосив, що школи та вчителі самостійно формуватимуть програму навчання.

Читайте також  “Двоє підлітків загинули, ще 5 у лікарні”: Моторошна аварія на Львівщині

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело