Михайлів день,Відкрити врата раю: Як вшанувати сьогоднішнє свято і отримати зцілення душі і тіла

Православні 19 вересня відзначають Михайлів день (Михайлове чудо), передає Корупція.Інфо

У народному календарі це свято архангела Михаїла – одного з найбільш шанованих біблійних персонажів.

Інші назви свята – Чудо архістратига Михаїла; чуди; Михайло-чудо; Михайлівські морози; Михайлівські ранки; Перша братчина.

Слово “архангел” означає “старший посланник”, а його ім’я (в оригіналі воно складається з трьох слів “Ми ка ел”) буквально перекладається як “Хто як Бог?”.

У православ’ї архангел Михайло іменується архистратигом і шанується як глава святого воїнства ангелів, що стоять на сторожі закону Божого. Таким чином, його вважають покровителем і соратником християн, які виступають проти сил зла.
Також Михайла називають захисником душ померлих, оскільки саме він переніс на небо душі Авраама і Богородиці. Він же, за повір’ям, охороняє врата раю. До архангела Михаїла було прийнято звертатися з молитвами про зцілення від усіляких хвороб. Це пов’язано з шануванням архангела як переможця злих духів, яких вважали джерелом хвороб. Іменем святого Михайла нерідко називали цілющі джерела.

На Русі в цей день влаштовували мирські братчини – сходки, на яких вирішували різноманітні сімейні та сусідські справи. Після розмов, які нерідко переходили в суперечки і сварки, влаштовували бенкети, для яких кожен приносив свою страву. За столом зазвичай відбувалися примирення і братання. Всього на рік траплялося дві великі братчини – Михайлівська та Микільська (19 грудня).

У цей день звертали увагу на погоду. Якщо день теплий, отже, осінь буде довгою.

Починалися перші морози. “Михайло заморознем прихопив”, – говорили люди. Якщо після Михайлівських морозів на деревах з’являвся іній, отже, треба було чекати рясного снігу взимку.

Спостерігали, як падає листя з осики: якщо “обличчям” вгору – до студеної зими, якщо “виворотом” – до теплої.

Читайте також  День святої Варвари 17 грудня. Що не можна робити

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -