Заборона продажу ліків дітям: законопроєкт пройшов комітет Ради

Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому законопроєкт №5122 «Про внесення змін до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби» щодо заборони реалізації (відпуску) лікарських засобів малолітнім особам».

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу парламенту, депутати відхилили альтернативні законопроєкти.

Законопроєктом пропонується встановити на рівні закону заборону на продаж аптечними закладами лікарських засобів особам віком до 14-ти років.

Крім цього комітет рекомендував колегам з комітету з питань правоохоронної діяльності підтримати пов’язаний законопроєкт №5131 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства України про лікарські засоби».

Він передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення статтею 42-5, у якій пропонується встановити відповідальність за реалізацію ліків особам віком до 14-ти років у вигляді штрафу від 400 до 800 НМДГ (6800-13600 грн).

Крім цього, згідно з законопроєктом складати протоколи та розглядати справи щодо таких порушень буде Держлікслужба, яка уповноважена законом здійснювати контроль за діяльністю аптечних закладів.

Читайте також  Ця тендітна жінка-поліцейський з Житомира, стала мамою 13 діток (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело