Єрмак: план миру на Донбасі лежить на столі та чекає на схвалення Росією

Єрмак: план миру на Донбасі лежить на столі та чекає на схвалення Росією

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна спільно з Німеччиною та Францією розробила план відновлення миру на Донбасі. Однак цей план досі не отримав схвалення з боку Росії.

Про це йшлося на онлайн-дискусії “Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік”, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу “Мінська”, відповідає нормам міжнародного права… Підкреслюю, план мирний – на столі … і ми дуже чекаємо на таку ж позицію з боку РФ”, – сказав він.

Єрмак додав, що несхвалення цього плану Росією означатиме, що Кремль не хоче припинення війни та відновлення миру на Донбасі. За його словами, цей план є “дуже потужним кроком”, і його планують обговорити на майбутній відеоконференції радників “нормандської четвірки”.

Нагадаємо, до цього Єрмак звинувачував Росію в блокуванні мирних переговорів щодо Донбасу.

Крім того, представник України в ТКГ Сергій Гармаш висловлював думку, що Росія готує провокацію на Донбасі для введення на окуповану територію “миротворців”. Росія розраховує, що українська армія відреагує на цю провокацію наступом.

Читайте також  Гладкий стане одноклубником Караваєва

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело